Sazan Guri: “Kujdes me përdorimin e maskës. Të bën budalla nga trrutë e kokës sepse..”

Ambientalisti Sazan Guri është shprehur kundër vendosjes së maskës anti-Covid me detyrim. I ftuar në emisionin ‘Shqipëria Live’, Guri tha se maska e mbajtur gjithë kohës, sjell infeksion në gojë dhe të bën pak budalla.

“Mbajtja e maskës sjell sëmundjen e gojës që nga fyti, faringu, laringu, pse nuk sëmuren ata që punojnë në çimento, sepse i mbron goja. Mbajtja e maskës rrit nivelin e dyoksidit të karbonit në organizëm dhe të bën edhe pak budalla”, tha Guri.

Sazan Guri ka qenë një ndër personat e parë që ka kundërshtuar mbajtjen e maskës. Ndërkohë, që nga e enjta, më 15 tetor, kush kapet ma maskë mbrojtëse ndaj Covid-19 në public, gjobitet me 3 mijë lekë të reja.