Lajm i keq. Vdes një nga vullnetarët që provoi vaksinën kundër koronës.

BRAZIL – Autoriteti shëndetësor brazilian Anvisa tha të mërkurën se një vullnetar në një provë klinike të vaksinës COVID-19 të zhvilluar nga AstraZeneca dhe Universiteti i Oksfordit ka vdekur, duke deklaruar se kishte marrë të dhëna nga një hetim për çështjen.

Rregullatori tha se testimi i vaksinës do të vazhdojë pas vdekjes së vullnetarit. Ai nuk dha detaje të mëtejshme, duke përmendur konfidencialitetin mjekësor të atyre që ishin përfshirë në prova.

Universiteti Federal i Sao Paulo, i cili po ndihmon në koordinimin e provave klinike të fazës 3 në Brazil, tha veçmas se vullnetari ishte Brazilian por nuk tha se ku jetonte personi.

Një pjesëmarrës në gjyqin e kompanisë në Mbretërinë e Bashkuar u sëmur me atë që dyshohej të ishte një çrregullim i rrallë inflamator kurrizor i quajtur mielit transversal.